På briste punktet

ADHD/ADD vi er mennesker.

Jeg er ligesom dig, men stadig meget anderledes.

Jeg føler de samme følelser, oplever de samme ting. Bare lidt mere. Når jeg er glad, er jeg glad. Når jeg er sur, er jeg sur. Når jeg er ked af det, er jeg desperat.
Når nogen gør ondt i mig, føles det som om hele verden går under. Når jeg får et kram, vil alt være okay igen, hvor dårligt det var lige nu.

Nogle gange tager jeg alt personligt. Alt der sker, føles rettet mod mig. Og fordi jeg ikke har en ventil i mit sind, skal alt komme ud ellers, normalt gennem munden. Jeg lyder måske vred. Du tror måske, at jeg overdriver. Men fordi jeg ikke har den ventil du har, er ting der sker, meget store for mig. Jeg får ikke chancen for at sortere sindene og rydde den dårlige. Hvad er ikke realistisk.

Jeg er ikke en dårlig lytter, men nogle gange er jeg svært at koncentrere. At slippe fra kranen, en bil forbi, et par på en bænk; Alt, du kan forsegle med hjælp af din ventil, forbliver i hovedet på mit hoved. Jeg ser dine læber flytte, men nogle gange beklager jeg, jeg kan ikke høre hvad du siger, selv om jeg virkelig prøver. Jeg gør det ikke for at afbryde dig, men fordi der er så meget andet at lytte til. Og hvis vi er i et stille rum, lytter jeg i stedet til stilheden blandet med tankerne i mit hoved. For der er der aldrig stille.

Nogle gange bliver du træt af mig, fordi jeg har spurgt dig om en ting, og så spørger du straks det samme spørgsmål igen.
Nej, jeg er ikke dum i mit hoved, træg eller corked. Det er bare, at svaret du gav mig forsvundet blandt alle de andre tanker i mit sind. Så skal jeg spørge igen.
Og måske endnu en gang for at blive fanget ordentligt. For at huske.

Ligge på sofaen for en hel aften at se film virker sjældent for mig. Efter et stykke tid begynder det at kravle i min krop, jeg taber min koncentration og ser på alt, undtagen hvad der sker på tv-skærmen. Så er det min krop, der fortæller mig, at jeg har brug for en vis forandring. Min tålmodighed er afsluttet, hvor godt jeg troede filmen var. Giv min ødelagte hjerne en pause i ti minutter, så vi kan gå sent. Min kranium har ikke samme evne til at behandle visninger som dine og dæk hurtigt.

Er du sur på mine evige fingre på telefoner, overalls, tøj og alt andet, jeg får mellem fingrene? Det er bare min måde at gøre noget for at holde fokus på dig.

Af og til kan det føle, at jeg ikke forstår dig og dine følelser. Men jeg forstår så meget mere, end jeg kan sige.
Fordi når der er stærke følelser i omløb, er min hjerne kontrolleret af dem, og der kan ikke komme nogen ord på tværs af mine læber. Jeg er fuld af at holde min krop lukket, så den ikke udfører uønskede handlinger mod mig selv eller andre.

Kaster jeg ting overalt? Kaos er min måde at holde en ordre på. Fordi der er kaos i mit sind selv da er det, når jeg føler
sikker. Det er, når jeg føler, at jeg har kontrol.

Er du forbløffet over, hvordan jeg kan forbandes i et sekund og i den næste hvor glad? Vær ikke den. Mit humør styres fuldstændigt af den følelse, der tager over. Og sådanne ting kan ændre sig hurtigt. Alt i alt er i konstant bevægelse. Nogle gange går jeg ikke sammen.

Får jeg ofte i konflikt med andre? Det er bare fordi jeg hader uretfærdighed og nægter at se mens andre mennesker bliver dårlige.
At deltage er min specialitet. Jeg gør det ikke vanskeligt, men fordi jeg savner den fejde barriere, der normalt karakteriserer mand. Jeg har ingen følelse af konsistens og sætter mig ofte i farlige situationer for at redde folk, jeg kan lide eller føle medfølelse om.

Du tror måske, jeg er en ekspert for at skræmme mig. Du forstår, jeg ser ikke højt ud, hopper i vandpuljer eller griner højt som pinligt. Jeg gør hvad der kommer ind. Hvad jeg ved for øjeblikket. Jeg har ikke tid til at tænke på, hvad andre mennesker tænker på mig. Der er så meget andet, der distraherer.

Jeg forstår ikke instruktioner så hurtigt som du gør. Nogle gange har måske nogen forklaret det samme til mig ti gange uden at tage et bang. Så kommer nogen, og jeg forstår pludselig straks. For mig handler det ikke om, hvad du siger, men hvordan du siger det.

Træt af at miste nøglerne hver gang vi går et sted for altid at finde dem i jakken, når vi kommer hjem?
Det er bare, at du er bekendt med dig. Min hjerne er så travlt i omgivelserne, at det ikke har tid til at huske, hvor tingene går. Jeg forlader dem uden at tænke over det.

Vi med ADHD / ADD er intensive. Vi ved mere. Vi hader mere. Vi sørger mere.
Men vi elsker også mere. Fordi når vi elsker nogen, gør vi det ikke kun med hjertet, men med hele kroppen.
Når du føler, at du ikke kan forstå længere, skal du gå ud. Tag en pause Tag en pause fra os, fordi vi kan være så stressende. Der sker altid noget, når vi går med. Vi er i konstant bevægelse. Men vi er ikke kun intensive og hyperaktive. Vi er også både intelligente og kreative. Vi har kun en anden måde at tænke på, fordi vi savner den ventil. Vi har for at overleve skabt vores egen lille måde at være og handle på. Du må lade os få det. Og giver os den chance, chancen for at være den eneste, vi er, tillader os at udnytte alt positivt som vores handicap bringer, og du vil se, hvor meget vi skal give dig. Du vil forstå. Og vær stolt over at du bare kommer sammen på vores rejse og opdager verden i vores perspektiv.

Et vanvittigt indlæg af en nadia salwin… Rammer spot on.

-Nathja <3

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På briste punktet